Fondue van cheddar en gruyèrekaas

Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus!

855 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

12 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 min. doorkoken, tot hij is gebonden.

  2. Snijd de zongedroogde tomaat fijn, de bosui in dunne ringetjes en de bloemkool in kleine roosjes. Roer de gedroogde tomaat door de kaasfondue. Breng op smaak met (zout en) peper. Bestrooi de fondue met bosui en zet hem op tafel op een warmhoudplaatje. Doop de stukjes bloemkool, olijven, tomaten en de soepstengels in de fondue.

  • bereidingstipKaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is.

Fondue van cheddar en gruyèrekaas

Fondue van twee kazen, tomaat én bosui. Extra lekker dus!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig