Bleekselderij wassen. Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden. Stengels in smalle boogjes snijden. Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten. Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 min. bakken. Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken. Stokbrood in schuine plakjes snijden. Zeevruchten in diepe borden scheppen. Selderijgroen erover strooien. Stokbrood apart erbij geven.
Gerelateerde recepten
Zeevruchten met selderij en tomaatjes

hoofdgerecht
4 personen
547 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Bleekselderij wassen. Blaadjes eraf trekken, grof hakken en apart houden. Stengels in smalle boogjes snijden. Scheutje olie van zongedroogde tomaten in diepe pan afgieten. Tomaten in reepjes snijden. Knoflook (uit pot) in plakjes snijden. Tomatenolie in pan verwarmen en hierin bleekselderijboogjes 5 min. bakken. Knoflook en tomaatreepjes toevoegen en 1 min. meebakken. Gezeefde tomaten en verkruimelde bouillontablet toevoegen en al roerend aan de kook brengen. Zeevruchten toevoegen, omscheppen en ca. 3 minuten op laag vuur koken. Stokbrood in schuine plakjes snijden. Zeevruchten in diepe borden scheppen. Selderijgroen erover strooien. Stokbrood apart erbij geven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 struik bleekselderij
10 zongedroogde tomaten
1 zak gemengde zeevruchten
1 pakje gezeefde tomaten
1 visbouillontablet
1 Frans stokbrood