Fragole al vino rosso

155 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden / 12 uur wachten

4 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de aardbeien met de suiker in een kom, schenk de wijn erover en marineer het geheel zo lang mogelijk -liefst een halve etmaal- in de koelkast. Rasp van de citroen de schil eraf. Neem de aardbeien uit de marinade en laat het marinadevocht met de citroenrasp in een pannetje op halfhoog vuur inkoken, tot het na 10-15 min. stroperig begint te worden. Laat de wijnsaus een beetje afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een grotere pan met ijskoud water te zetten) en serveer de aardbeien met de wijnsaus.

  • algemeenHoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.

Fragole al vino rosso

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig