Doe de aardbeien met de suiker in een kom, schenk de wijn erover en marineer het geheel zo lang mogelijk -liefst een halve etmaal- in de koelkast. Rasp van de citroen de schil eraf. Neem de aardbeien uit de marinade en laat het marinadevocht met de citroenrasp in een pannetje op halfhoog vuur inkoken, tot het na 10-15 min. stroperig begint te worden. Laat de wijnsaus een beetje afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een grotere pan met ijskoud water te zetten) en serveer de aardbeien met de wijnsaus.
- algemeenHoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.
Gerelateerde recepten
Fragole al vino rosso

nagerecht
4 personen
155 kcal
20 min. bereiden
12 uur wachten
Aan de slag
Doe de aardbeien met de suiker in een kom, schenk de wijn erover en marineer het geheel zo lang mogelijk -liefst een halve etmaal- in de koelkast. Rasp van de citroen de schil eraf. Neem de aardbeien uit de marinade en laat het marinadevocht met de citroenrasp in een pannetje op halfhoog vuur inkoken, tot het na 10-15 min. stroperig begint te worden. Laat de wijnsaus een beetje afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een grotere pan met ijskoud water te zetten) en serveer de aardbeien met de wijnsaus.
algemeen:Hoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 x 250 g aardbeien
100 g suiker
250 ml rode wijn
1 citroen