Sabayon met rood fruit uit de oven van Ton

200 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur wachten

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Klop in een kom, die in een pan kan hangen, met een garde de eidooiers met de suiker tot een schuimig mengsel. Hang de kom in een pan met een bodempje kokend water (au bain-marie). Let op: de kom mag het kokende water (net) niet raken. Schenk de wijn bij het eimengsel en verwarm het terwijl je het opklopt tot een zeer schuimige sabayon. Het duurt circa 10 min. voordat de eidooiers voldoende verhit zijn. Laat de sabayon helemaal afkoelen.

  2. Verhit de ovengrill. Verdeel de vruchten over de 6 ovenschaaltjes, besprenkel ze met de likeur en verdeel de sabayon erover. Zet de schaaltjes op een rooster vlak onder de grill en verwarm ze 2-3 min., tot de bovenkant een mooi kleurtje heeft.

  • Eieren splitsen

    Instructievideo - 00:36 min.

Sabayon met rood fruit uit de oven van Ton

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig