Sperziebonen schoonmaken en halveren. Champignons schoonmaken en halveren. Peterselie schoonmaken en fijnsnijden. Olie in hapjespan verhitten en hierin Quorn, boontjes en krieltjes 5 min. bakken. Champignons toevoegen en 5 min. meebakken. Ondertussen mix met 400 ml koud water goed doorroeren. Toevoegen aan sperziebonen en met deksel schuin op pan in ca. 10-20 min. gaar laten worden. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Over 4 diepe borden of kommen verdelen en bestrooien met peterselie.
Gerelateerde recepten
Hollands pannetje van sperziebonen

hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Sperziebonen schoonmaken en halveren. Champignons schoonmaken en halveren. Peterselie schoonmaken en fijnsnijden. Olie in hapjespan verhitten en hierin Quorn, boontjes en krieltjes 5 min. bakken. Champignons toevoegen en 5 min. meebakken. Ondertussen mix met 400 ml koud water goed doorroeren. Toevoegen aan sperziebonen en met deksel schuin op pan in ca. 10-20 min. gaar laten worden. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Over 4 diepe borden of kommen verdelen en bestrooien met peterselie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g sperziebonen
1 bakje champignons
1 zakje verse peterselie
2 eetlepels olie
2 schaaltjes Quorn
1 zakje krieltjes
1 pakje Hollands