Pittige speklapjes met rodekool
Aan de slag
Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.
Pittige speklapjes met rodekool
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_004916_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
30 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Meng 2 eetlepels sambal met de sojasaus en wrijf de speklapjes hiermee in. Marineer ze minstens 30 minuten. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olie in een antiaanbakpan en bak de speklapjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten bruin en krokant. Verhit 10 minuten voordat de rijst gaar is 2 eetlepels olie in een wok en roerbak de rodekoolblokjes circa 10 minuten tot ze zacht en warm zijn. Schep er nog 1 eetlepel sambal doorheen. Voeg zout naar smaak toe. Serveer de pittige kool met de rijst en de speklapjes, bestrooi het gerecht met de gebakken uitjes.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)3 eetlepels sambal oelek
2 eetlepels sojasaus
300 g speklapjes
300 g rijst
3 eetlepels olie
1 pak rode kool met appel
2 eetlepels gebakken uitjes