Gemarineerde zalm met wilde sesamrijst
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm in ovenvaste schaal leggen. Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Aspergetips halveren. Limoen in 4 partjes snijden. Zalm in hete oven in 10 min. warm laten worden. Olijfolie ondertussen in wok verhitten. Hierin wokgroenten en asperges 7 min. roerbakken. Sesamzaad toevoegen en 2 min. meebakken. Rijst erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Wilde sesamrijst op 4 borden scheppen en zalm en limoen erop leggen.
Gemarineerde zalm met wilde sesamrijst
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013724_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
628 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C. Zalm in ovenvaste schaal leggen. Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Aspergetips halveren. Limoen in 4 partjes snijden. Zalm in hete oven in 10 min. warm laten worden. Olijfolie ondertussen in wok verhitten. Hierin wokgroenten en asperges 7 min. roerbakken. Sesamzaad toevoegen en 2 min. meebakken. Rijst erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Wilde sesamrijst op 4 borden scheppen en zalm en limoen erop leggen.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 dozen kruidige gegrilde gemarineerde zalm
½ pak wilde en witte rijst
2 pakjes groene aspergetips
1 limoen
3 eetlepels olijfolie
1 zak wokgroenten grofgesneden
½ potje sesamzaad
Dit heb je nodig
wok
lage ovenschaal