Open lasagne
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin al omscheppende de prei 6-8 minuten tot die geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Neem de prei uit de pan, verwarm de rest van de olie en bak hierin de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ricotta om met de tijm, de eieren, zout en peper. Halveer de verse vellen lasagne. Leg in elk ovenschoteltje een half velletje, schep er een laagje prei op (bewaar wat prei voor garnering) en strooi er wat kaas over. Leg er nog een velletje lasagne op, verdeel de champignons erover, strooi er nog wat kaas over en leg hierop weer een velletje lasagne. Schep er tot slot een flinke schep ricotta op en garneer met wat preiringen. Zet de schaaltjes 15-20 minuten in de oven. Serveer de lasagne in de schaaltjes of schep hem ver op borden.
Open lasagne
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005054_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
580 kcal
25 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwarm 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit hierin al omscheppende de prei 6-8 minuten tot die geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Neem de prei uit de pan, verwarm de rest van de olie en bak hierin de champignons goudbruin. Breng op smaak met zout en peper. Roer de ricotta om met de tijm, de eieren, zout en peper. Halveer de verse vellen lasagne. Leg in elk ovenschoteltje een half velletje, schep er een laagje prei op (bewaar wat prei voor garnering) en strooi er wat kaas over. Leg er nog een velletje lasagne op, verdeel de champignons erover, strooi er nog wat kaas over en leg hierop weer een velletje lasagne. Schep er tot slot een flinke schep ricotta op en garneer met wat preiringen. Zet de schaaltjes 15-20 minuten in de oven. Serveer de lasagne in de schaaltjes of schep hem ver op borden.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 eetlepels olie
600 g prei
500 g kastanjechampignons
250 g ricotta
1 theelepel gedroogde tijm
2 eieren
1 pak lasagnebladen
150 g geraspte kaas
Dit heb je nodig
4 vierkante ovenschoteltjes (20 x 20 cm), ingevet