Rijstkoekjes van Ineke en Mascha

405 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Wel de rozijnen 2-3 minuten in heet water en dep ze daarna droog. Meng de rijst met de melk, de eieren, rozijnen, bloem, suiker en kaneel tot een smeuïg geheel. Verwarm een kwart van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schep hierin drie bergjes van het rijstmengsel. Bak de rijstkoekjes in 5-7 minuten goudbruin en gaar, keer ze halverwege. Het mengsel is voldoende voor circa 12 stuks. Verwarm de appelstroop enkele seconden in de magnetron (dan druppelt hij makkelijk van de lepel) en druppel wat stroop over de rijstkoekjes.

  • algemeenDe rijstkoekjes zijn warm en koud lekker.
  • algemeenFamilierecept AllerHande 6 2008. De rijstkoekjes van Ineke de Vries-Kremer en haar dochter Mascha zijn een typisch Nederlands nagerecht. Het is een dessert waar kinderen uit meerdere generaties De Vries dol op zijn. Nu bakt Mascha de koekjes net iets anders dan haar oma. 'In oma's beslag zit ook nog stijfgeklopt eiwit voor extra luchtige koekjes en geraspte citroenschil. Maar dat vind ik te ingewikkeld als ik na een hele dag werken thuiskom. En in plaats van met poedersuiker serveer ik de rijstkoekjes met appelstroop. Volgens mij is dat net iets gezonder.'

Rijstkoekjes van Ineke en Mascha

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig