Kook de eieren in 7 min. halfzacht en snijd ze in parten. Kook de haricots verts in ca. 4 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op.
Pers de citroen uit en vang 2 el (per 4 personen) op. Klop ondertussen de mosterd, azijn, het citroensap, de tonijnolie en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Halveer de tomaten en snijd de ui in de lengte in flinterdunne parten.
Meng de boontjes met het ei, de tonijn, tomaat, ui en zwarte olijven, besprenkel met de dressing.
Salade niçoise
Salade niçoise is letterlijk: salade uit Nice. Het typisch Zuid-Franse gerecht wordt gemaakt met tonijn, boontjes, eieren en olijven en zet je zó op tafel. Bon appétit!
- combinatietipVul, voor een volwaardige maaltijd, de salade aan met krieltjes of geef er vers afgebakken stokbrood bij. Let op: met het stokbrood is het gerecht niet glutenvrij.
- achtergrondinfoDe Salade Niçoise komt oorspronkelijk uit de Zuid-Franse stad Nice en wordt traditioneel gemaakt van eenvoudige seizoensingrediënten: knapperige groenten zoals radijs, artisjokharten en tomaten, gecombineerd met ansjovis, olijven en basilicum. In deze klassieke versie vind je geen gekookte groenten. Maar tegenwoordig worden er vaak gekookte boontjes aan toegevoegd, zoals in deze variant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gerelateerde recepten
Salade niçoise
Salade niçoise is letterlijk: salade uit Nice. Het typisch Zuid-Franse gerecht wordt gemaakt met tonijn, boontjes, eieren en olijven en zet je zó op tafel. Bon appétit!

bijgerecht
4 personen
315 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 7 min. halfzacht en snijd ze in parten. Kook de haricots verts in ca. 4 min. beetgaar, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Laat de tonijn uitlekken, vang 2 el van de olie (per 4 personen) op.
Pers de citroen uit en vang 2 el (per 4 personen) op. Klop ondertussen de mosterd, azijn, het citroensap, de tonijnolie en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Halveer de tomaten en snijd de ui in de lengte in flinterdunne parten.
Meng de boontjes met het ei, de tonijn, tomaat, ui en zwarte olijven, besprenkel met de dressing.
combinatietip:Vul, voor een volwaardige maaltijd, de salade aan met krieltjes of geef er vers afgebakken stokbrood bij. Let op: met het stokbrood is het gerecht niet glutenvrij.
achtergrondinfo:De Salade Niçoise komt oorspronkelijk uit de Zuid-Franse stad Nice en wordt traditioneel gemaakt van eenvoudige seizoensingrediënten: knapperige groenten zoals radijs, artisjokharten en tomaten, gecombineerd met ansjovis, olijven en basilicum. In deze klassieke versie vind je geen gekookte groenten. Maar tegenwoordig worden er vaak gekookte boontjes aan toegevoegd, zoals in deze variant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
4 middelgrote scharreleieren
300 g verse haricots verts
320 g tonijn in olijfolie
1 citroen
1 el fijne mosterd
2 el rodewijnazijn
1 el extra vierge olijfolie
250 g cherrytomaten
1 rode ui
100 g zwarte olijven zonder pit