Gamba-pintxos met peterselieolie

375 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Pel de garnalen en wikkel om iedere garnaal een half plakje ontbijtspek. Rijg 1 of 2 garnalen aan een prikker met een part citroen. Bestrijk de garnalen dun met 1 eetlepel olijfolie. Maal de peterselie met de staafmixer of in de kleine mengkom van de keukenmachine met de rest van de olie fijn. Breng de peterselieolie op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verhit de grillpan, gril de garnalenspiesen op hoog vuur tot het spek rondom bruin en knapperig is en de garnalen mooi roze zijn. Dit duurt circa 3-5 minuten. Serveer de garnalenpintxos warm en druppel de peterselieolie erover.

  • algemeenPeterselieolie over? Lekker als dip bij versgebakken brood of over een stukje gegrilde vis.

Gamba-pintxos met peterselieolie

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig