Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2 apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het op laag vuur 2 uur trekken. Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft. Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes. Breng water in een kleine pan tegen de kook aan. Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht. Leg het verpakte ei 2-3 min. in de pan met bijna kokend water, neem het eruit en verwijder de folie. Herhaal dit met de overige 3 eieren. Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt geserveerd. Leg een knoopje in de sprietjes bieslook. Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en de sprietjes bieslook.
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon
- algemeenPocheren is het gaar laten worden van producten in water dat net niet kookt. De techniek is vooral geschikt voor kwetsbare producten, zoals eieren, maar ook voor vis of fruit. Bij hard koken of bakken kunnen deze producten gemakkelijk uit elkaar vallen. De smaak blijft door het zachte pocheren goed bewaard.
Gerelateerde recepten
Gepocheerd ei in paddenstoelenbouillon

voorgerecht
4 personen
105 kcal
25 min. bereiden
2 uur wachten
Aan de slag
Breng de gevogeltebouillon, 500 ml water, de champignons (houd er 2 apart), de prei, de winterpeen en de sojasaus aan de kook en laat het op laag vuur 2 uur trekken. Hang een zeef boven een andere pan, leg hierin een schone theedoek en schenk de bouillon hierdoor, zodat een heldere bouillon overblijft. Snijd de achtergehouden champignons in dunne plakjes. Breng water in een kleine pan tegen de kook aan. Bedek de binnenkant van een koffiekopje met een dubbele laag huishoudfolie, breek hierboven een ei en vouw de folie aan de bovenkant dicht. Leg het verpakte ei 2-3 min. in de pan met bijna kokend water, neem het eruit en verwijder de folie. Herhaal dit met de overige 3 eieren. Verwarm de bouillon eventueel opnieuw, zodat hij goed heet wordt geserveerd. Leg een knoopje in de sprietjes bieslook. Verdeel de soep over 4 diepe borden, schep in elk bord een ei, een paar plakjes champignons en de sprietjes bieslook.
algemeen:Pocheren is het gaar laten worden van producten in water dat net niet kookt. De techniek is vooral geschikt voor kwetsbare producten, zoals eieren, maar ook voor vis of fruit. Bij hard koken of bakken kunnen deze producten gemakkelijk uit elkaar vallen. De smaak blijft door het zachte pocheren goed bewaard.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 potten bouillon
1 bak kastanjechampignons
1 prei
1 winterpeen
2 el Japanse sojasaus
4 eieren
0 enkele sprietjes verse bieslook
Dit heb je nodig
huishoudfolie