Mexicaanse tortilla
Een Mexicaans gerecht met een verrassende smaak: die van cacao!
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant. Voeg de tomaat en het cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Snijd de sla in reepjes. Schep het gehakt, wat sla en maïs op de tortilla's en rol ze op. Schep naar smaak wat zure room op de tortilla.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Mexicaanse tortilla
Een Mexicaans gerecht met een verrassende smaak: die van cacao!
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_048513_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een grote braad- of koekenpan, fruit de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit op hoog vuur al omscheppend bruin en krokant. Voeg de tomaat en het cacaopoeder toe, laat op laag vuur doorwarmen.
Verwarm de tortilla's volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout. Snijd de sla in reepjes. Schep het gehakt, wat sla en maïs op de tortilla's en rol ze op. Schep naar smaak wat zure room op de tortilla.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 uien
2 el traditionele olijfolie
500 g rundergehakt
400 g tomatenblokjes
1 tl cacaopoeder
8 tortillawraps
1 stuk krop ijsbergsla
300 g mais in blik
125 ml zure room