Witlof-venkelsalade met gruyère
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Venkel in heel dunne plakjes snijden, venkelgroen bewaren. Venkel en witlof bedruppelen met citroensap. Tomaten bestrijken met 1 el olie, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Tomaatjes 5 min. in oven roosteren tot schil begint te blakeren. Mosterd, knoflook, azijn en rest van olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkel, witlof, gruyère en dressing door elkaar scheppen. Tomaatjes op salade leggen. Salade met venkelgroen garneren.
Witlof-venkelsalade met gruyère
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_010192_612x450_JPG.jpg)
bijgerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Venkel in heel dunne plakjes snijden, venkelgroen bewaren. Venkel en witlof bedruppelen met citroensap. Tomaten bestrijken met 1 el olie, bestrooien met 1/2 tl zout en peper en op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Tomaatjes 5 min. in oven roosteren tot schil begint te blakeren. Mosterd, knoflook, azijn en rest van olie tot dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Venkel, witlof, gruyère en dressing door elkaar scheppen. Tomaatjes op salade leggen. Salade met venkelgroen garneren.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 venkel
150 g witlof
1 eetlepel citroensap
250 g cherrytomaten
5 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
½ teentje knoflook
2 eetlepels witte-wijnazijn
100 g gruyère
Dit heb je nodig
bakpapier