Witlofschotel met kaassaus
Klassieke combinatie van witlof, ham en kaas. Alleen nu met puree van aardappel en roomkaas met kruiden.
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.
Witlofschotel met kaassaus
Klassieke combinatie van witlof, ham en kaas. Alleen nu met puree van aardappel en roomkaas met kruiden.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005704_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
35 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Schil de aardappelen en kook ze in 20 min. gaar, giet af en stamp ze fijn met de kruidenroomkaas. Snijd de onderkant van de stronk witlof en verwijder de buitenste bladeren. Kook de witlof 5-6 min. Vet de ovenschaal in.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verdeel de witlof over de bodem van de ovenschaal en schep hierover een laag aardappelpuree. Bestrooi met de hamreepjes en de kaas en bak het gerecht in 20-25 min. gaar in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)800 g kruimige aardappelen
150 g verse roomkaas met kruiden
800 g witlof
2 g boter om in te vetten
200 g beenhamreepjes
100 g geraspte belegen kaas
Dit heb je nodig
ronde ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)