Romige witlofschotel uit de oven
Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte. Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.
Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal. Roer de roomkaas met de melk los en verdeel over de witlof. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof. Bestrooi de schotel met kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.
Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.
Romige witlofschotel uit de oven
Lekker Hollandse schotel met een knapperig korstje uit de oven.
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_013318_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
495 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en halveer ze in de lengte. Kook de witlof ca. 5 min., giet af en laat uitlekken.
Wikkel de ham om de witlof en leg in de ovenschaal. Roer de roomkaas met de melk los en verdeel over de witlof. Snijd de tomaten in plakjes en verdeel over de witlof. Bestrooi de schotel met kaas en bak in het midden van de oven ca. 20 min.
Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de witlofschotel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)6 struiken witlof
150 g schouderham
250 g roomkaas kruiden
3 el halfvolle melk
2 tomaten
100 g geraspte belegen kaas
800 g vastkokende aardappelen
Dit heb je nodig
ovenschaal