Doperwten-roomsoep
Aan de slag
Verwarm de olie in een soeppan en bak de doperwten. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken. Roer de slagroom door de soep. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met het basilicum.
Doperwten-roomsoep
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005748_612x450_JPG.jpg)
voorgerecht
null personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de olie in een soeppan en bak de doperwten. Schenk de fond en 750 ml water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 1-2 minuten koken. Roer de slagroom door de soep. Pureer de soep en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Bestrooi met het basilicum.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 eetlepels olijfolie
250 g doperwten
2 potten gevogeltefond
125 ml slagroom
1 bakje verse basilicum
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine