Meng het gehakt in een grote kom met het ei, de knoflook, het basilicum en de beschuitkruimels. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai 18 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Serveer de grissini erbij en gebruik de crema van zwarte olijven als dip.
- algemeenU kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf kunt u de gehaktballen kort opbakken in de koekenpan of koud serveren.
- algemeenMeenemen: neem de gehaktballen mee in een afgesloten bakje.
- algemeenBasilicum over? De blaadjes smaken ook heerlijk op een waldkornbroodje met mozzarella en tomaat.
Gerelateerde recepten
Borrelbal met knoflook en basilicum

18 porties
95 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Meng het gehakt in een grote kom met het ei, de knoflook, het basilicum en de beschuitkruimels. Voeg peper en zout naar smaak toe. Draai 18 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Serveer de grissini erbij en gebruik de crema van zwarte olijven als dip.
algemeen:U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Op de dag zelf kunt u de gehaktballen kort opbakken in de koekenpan of koud serveren.
algemeen:Meenemen: neem de gehaktballen mee in een afgesloten bakje.
algemeen:Basilicum over? De blaadjes smaken ook heerlijk op een waldkornbroodje met mozzarella en tomaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 18 porties)
300 g gehakt
1 ei
2 tenen knoflook
2 el verse basilicum
2 volkoren beschuiten
2 el olijfolie
0 grissini
1 potje crema van zwarte olijven