Giet de tonijn af maar vang de olie op. Pureer de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Voeg 1-2 eetlepels van de opgevangen olie toe om de tapenade smeuïg te maken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep in een schaaltje en zet de tonijntapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
Tonijntapenade met kappertjes
5 min. bereiden / 30 min. wachten
7 ingrediënten
- algemeenHoudt u van een grove tapenade? Pureer de tapenade dan korter of hak de ingrediënten met de hand. Liever geen ansjovis? Laat deze dan achterwege en breng de tapenade op smaak met fijn (zee)zout.
Gerelateerde recepten
Tonijntapenade met kappertjes

bijgerecht
6 personen
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Giet de tonijn af maar vang de olie op. Pureer de tonijn met de rest van de ingrediënten in een keukenmachine of in een hoge kom met een staafmixer. Voeg 1-2 eetlepels van de opgevangen olie toe om de tapenade smeuïg te maken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Schep in een schaaltje en zet de tonijntapenade minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
algemeen:Houdt u van een grove tapenade? Pureer de tapenade dan korter of hak de ingrediënten met de hand. Liever geen ansjovis? Laat deze dan achterwege en breng de tapenade op smaak met fijn (zee)zout.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 blikje tonijn
75 g zwarte olijven
4 zongedroogde tomaten in olie
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel verse tijm
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine