Laat de tonijn met de olie in een schaal glijden en maak de tonijn met een vork zo fijn mogelijk. Meng met de vork de tapenade en naar smaak chilipeper door de tonijn. Meng er vervolgens 1 el kappertjes en de helft van de olijven door.
Schep de tonijntapenade in een mooi schaaltje en strooi de rest van de kappertjes en de olijven erover. Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken. Serveer op kamertemperatuur met geroosterd brood of (kant-en-klare) bruschette.
- algemeenVariatie: tonijntapenade met olijven. Gebruik tapenade van zwarte olijven in plaats van de zongedroogde tomatentapenade en vervang de zwarte olijven door fijngehakte semi-gedroogde tomaten.
Gerelateerde recepten
Tonijntapenade met tomaat

bijgerecht
6 personen
65 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn met de olie in een schaal glijden en maak de tonijn met een vork zo fijn mogelijk. Meng met de vork de tapenade en naar smaak chilipeper door de tonijn. Meng er vervolgens 1 el kappertjes en de helft van de olijven door.
Schep de tonijntapenade in een mooi schaaltje en strooi de rest van de kappertjes en de olijven erover. Laat de smaken minimaal 30 min. intrekken. Serveer op kamertemperatuur met geroosterd brood of (kant-en-klare) bruschette.
algemeen:Variatie: tonijntapenade met olijven. Gebruik tapenade van zwarte olijven in plaats van de zongedroogde tomatentapenade en vervang de zwarte olijven door fijngehakte semi-gedroogde tomaten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 blikje tonijn op olie
3 el zongedroogde tomatentapenade
0 gemalen chili
1½ el kappertjes
1½ el zwarte olijven