Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.
Pindasaus basisrecept (satésaus)
Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.
15 min. bereiden
10 ingrediënten
- bereidingstipIs de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.
- combinatietipOnmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.
Pindasaus maken
Instructievideo - 00:51 min.
Gerelateerde recepten
Pindasaus basisrecept (satésaus)
Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.

bijgerecht
4 personen
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.
Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.
bereidingstip:Is de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.
combinatietip:Onmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 sjalot
1 teen knoflook
3 cm verse gemberwortel
1 el traditionele olijfolie
4 el pindakaas met stukjes noot
200 ml kokosmelk
2 el ketjap manis
1 tl gemalen komijn
2 tl sambal oelek
1 el verse koriander