Pindasaus basisrecept (satésaus)

Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een steelpannetje met dikke bodem en fruit de sjalot, knoflook en gember 2 min. Voeg de pindakaas en kokosmelk toe en verwarm het geheel al roerend tot vlak onder het kookpunt. Blijf roeren tot de saus dikker wordt.

  2. Roer dan de ketjap, komijn en sambal erdoor en neem de pan van het vuur. Houd de saus warm op de rand van de barbecue of boven een theelichtje. Snijd de koriander grof en bestrooi de saus ermee vlak voor het serveren.

  • bereidingstipIs de saus te dik geworden, voeg dan een klein scheutje water of extra kokosmelk toe.
  • combinatietipOnmisbaar bij Indonesische satés, maar ook lekker bij gegrilde karbonade, groosterde kippenpootjes of als dip voor repen komkommer of bleekselderij.
  • Pindasaus maken

    Instructievideo - 00:51 min.

Pindasaus basisrecept (satésaus)

Zelfgemaakte pindasaus is het lekkerst! In dit basisrecept pindasaus heb je het met dank aan smaakmakers als o.a. gember en kokos in 15 minuutjes al voor elkaar.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig