Laat de tonijn, maiskorrels en augurken uitlekken. Snijd de augurken in blokjes. Meng de tonijn en de yogonaise in een grote kom, breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg de maiskorrels en de augurkenblokjes toe. Snijd de helft van de cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg bij het tonijnmengsel.
Spreid over elke tortilla een portie tonijnmengsel uit. Rol de tortilla's op en verpak ze per stuk in vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Snijd de komkommer in dikke plakken. Haal voor het serveren de wraps uit de folie en snijd ze schuin door. Serveer de wraps met de komkommer en de rest van de tomaten.
Wraps met tonijn
Ideaal voor een zomerse picknick deze luchtige wraps met komkommer en tomaatjes.
- variatietipWil je de wraps een wat stevigere vulling geven? Voeg dan een blik kidneybonen (uitgelekt) toe aan het tonijnmengsel.
Gerelateerde recepten
Wraps met tonijn
Ideaal voor een zomerse picknick deze luchtige wraps met komkommer en tomaatjes.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tonijn, maiskorrels en augurken uitlekken. Snijd de augurken in blokjes. Meng de tonijn en de yogonaise in een grote kom, breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Voeg de maiskorrels en de augurkenblokjes toe. Snijd de helft van de cherrytomaatjes in kleine stukjes en voeg bij het tonijnmengsel.
Spreid over elke tortilla een portie tonijnmengsel uit. Rol de tortilla's op en verpak ze per stuk in vershoudfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast. Snijd de komkommer in dikke plakken. Haal voor het serveren de wraps uit de folie en snijd ze schuin door. Serveer de wraps met de komkommer en de rest van de tomaten.
variatietip:Wil je de wraps een wat stevigere vulling geven? Voeg dan een blik kidneybonen (uitgelekt) toe aan het tonijnmengsel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
370 g tonijnstukken in water
300 g mais in blik
165 g augurken
4 el yoghurtmayonaise
250 g cherrytomaten
8 bloemtortilla's
1 komkommer