Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.
- algemeenU kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Hoe breek je een ei?
Instructievideo - 01:21 min.
Gerelateerde recepten
Kersencakejes

nagerecht
12 porties
240 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in 3 min. goudbruin en maal het in de keukenmachine fijn. Voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe. Voeg tot slot het bakmeel toe. Halveer de kersen met een scherp mesje. Verdeel het beslag over de muffinvorm. Schep in elk cakeje een kleine tl jam en druk de kersen in het beslag. Bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min. goudbruin en gaar. Bestrooi ze met een beetje poedersuiker. Lekker met geklopte slagroom.
algemeen:U kunt de cakejes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 porties)
1 bakje amandelschaafsel
125 g boter
125 g poedersuiker
3 eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
250 g kersen zonder pit
100 g kersenjam
Dit heb je nodig
keukenmachine
muffinvorm met 12 holtes, ingevet