Giet de kersen af boven een kom en bewaar het sap. Laat de kersen op keukenpapier uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de ricotta met de eieren, de custardpoeder en de helft van de basterdsuiker tot een glad beslag. Verdeel de kersen over de bakvormpjes en schep het ricottabeslag er-bovenop. Bak de cakejes in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Kook in een pan met een dikke bodem het kersenvocht met jam, de rest van de suiker en de azijn in 5-8 minuten in tot siroop. Laat de cakejes uit de oven even afkoelen en stort ze dan op dessertbordjes. Serveer ze lauwwarm met de siroop.
- algemeen'Het oorspronkelijke recept bevat bessenjenever. Voor mijn dochters maak ik deze alcoholvrije versie, die ook volwassenen zich trouwens goed laten smaken!'
Gerelateerde recepten
Gemarineerde kersencakejes

nagerecht
6 personen
230 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Giet de kersen af boven een kom en bewaar het sap. Laat de kersen op keukenpapier uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de ricotta met de eieren, de custardpoeder en de helft van de basterdsuiker tot een glad beslag. Verdeel de kersen over de bakvormpjes en schep het ricottabeslag er-bovenop. Bak de cakejes in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Kook in een pan met een dikke bodem het kersenvocht met jam, de rest van de suiker en de azijn in 5-8 minuten in tot siroop. Laat de cakejes uit de oven even afkoelen en stort ze dan op dessertbordjes. Serveer ze lauwwarm met de siroop.
algemeen:'Het oorspronkelijke recept bevat bessenjenever. Voor mijn dochters maak ik deze alcoholvrije versie, die ook volwassenen zich trouwens goed laten smaken!'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 pot kersen
1 bakje ricotta
2 eieren
2 eetlepels custardpoeder
150 g witte basterdsuiker
2 eetlepels kersenjam
1 eetlepel balsamicoazijn
Dit heb je nodig
6 muffinvormpjes/soufflévormpjes, ingevet