Gemarineerde kersencakejes

230 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 30 min. wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Giet de kersen af boven een kom en bewaar het sap. Laat de kersen op keukenpapier uitlekken. Verwarm de oven voor op 175 °C. Roer de ricotta met de eieren, de custardpoeder en de helft van de basterdsuiker tot een glad beslag. Verdeel de kersen over de bakvormpjes en schep het ricottabeslag er-bovenop. Bak de cakejes in het midden van de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Kook in een pan met een dikke bodem het kersenvocht met jam, de rest van de suiker en de azijn in 5-8 minuten in tot siroop. Laat de cakejes uit de oven even afkoelen en stort ze dan op dessertbordjes. Serveer ze lauwwarm met de siroop.

  • algemeen'Het oorspronkelijke recept bevat bessenjenever. Voor mijn dochters maak ik deze alcoholvrije versie, die ook volwassenen zich trouwens goed laten smaken!'

Gemarineerde kersencakejes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig