Kerriekip met gemarineerde ui

180 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 2 uur wachten

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Meng de yoghurt in een schaal met de knoflook, de kerrie, de olie, zout en peper naar smaak. Snijd de kipfilet in plakjes van 1 cm dik en schep ze door de marinade. Marineer ze afgedekt 2 uur in de koelkast. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Leg de ui in een diep bord en schenk het citroensap erover. Laat de ui 30 minuten staan. Laat de ui in een zeef uitlekken en meng daarna met de citroenrasp. Voeg zout en peper naar smaak toe. Steek de gemarineerde plakjes kip zigzag aan de spiesen. Rooster de spiesen op de hete barbecue in 8 minuten mooi bruin en goed gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze eventueel met nog wat olie. Geef de gemarineerde ui erbij.

  • algemeenLekker met spinaziesalade: Meng het sap van citroen met 4 el olijfolie. Meng dit door 300 g spinazie en breng op smaak met zout en peper. Serveer met een geroosterde tortillawrap besmeerd met houmous (bakje 200 g, Jabra).

Kerriekip met gemarineerde ui

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig