Kerriekip met ham en spinazie
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Kerriekip met ham en spinazie
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006767_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi ondertussen de kipfilet met het kerriepoeder. Verhit 2 el olie in een ruime pan en bak de kip in 2 min. rondom goudbruin. Schep de kip uit de pan en houd apart. Bak in dezelfde pan de ham 1 min. Schep bij de kip.
Verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Bak de knoflook 1 min. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Voeg de soja cuisine toe en laat 5 min. zacht koken. Voeg de kip toe en warm nog 3 min. door.
Verdeel de rijst over de borden en serveer met het kip-spinaziemengsel.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)1 pak zilvervliesrijst
300 g kipfilet
1 el kerriepoeder
3 el olijfolie
4 plakken rauwe ham
2 tenen knoflook
2 zakken (a 300 g) spinazie
1 pakje soja cuisine