Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min. Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.
Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken. Snijd de mueslibroodjes in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig. Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.
Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite.
Croutons maken
Instructievideo - 01:14 min.
Gerelateerde recepten
Maaltijdsalade van kip, appel en bleekselderij
Zomers fris met zure appel, de krokant gebakken stukjes mueslibrood en walnoten zorgen voor een lekkere bite.

hoofdgerecht
4 personen
545 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Pluk het blad van de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes. Breng ruim water aan de kook en kook de bleekselderijboogjes 3 min. Giet af en spoel ze onder koud water af in een vergiet.
Snijd de appels en de gerookte kipfilet in plakjes en hak de walnoten in grove stukken. Snijd de mueslibroodjes in blokjes.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes al omscheppend knapperig. Meng de appel, kip, bleekselderij, walnoten en broodcroutons met de slasaus. Garneer met het bleekselderijblad.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g bleekselderij
4 goudrenet-appels
160 g scharrel gerookte kipfilets
50 g ongebrande walnoten
4 luxe mueslibroodjes
2 el traditionele olijfolie
150 ml naturel slasaus