In kommetje olie, citroensap en marmelade door elkaar kloppen. Peren in lengte halveren en klokhuis verwijderen. Bolle kant van peren op 5 à 6 plaatsen met scherp mes insnijden. Peren goed met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en peren in koelkast ca. 1 uur marineren.
Peren op goed ingevette grilltopper of in grillmand met bolle kant naar onder ca. 4 min. grillen. Peren keren en andere kant 2 à 3 min. grillen. Op vier borden elk 2 perenhelften leggen. Peren schuin in drie plakken snijden. Gorgonzola half over peren leggen en walnoten ernaast leggen. Direct serveren. Lekker met stokbrood.
Gerelateerde recepten
Peer met gorgonzola

nagerecht
4 personen
320 kcal
20 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
In kommetje olie, citroensap en marmelade door elkaar kloppen. Peren in lengte halveren en klokhuis verwijderen. Bolle kant van peren op 5 à 6 plaatsen met scherp mes insnijden. Peren goed met marinade bestrijken en in schaal leggen. Schaal afdekken en peren in koelkast ca. 1 uur marineren.
Peren op goed ingevette grilltopper of in grillmand met bolle kant naar onder ca. 4 min. grillen. Peren keren en andere kant 2 à 3 min. grillen. Op vier borden elk 2 perenhelften leggen. Peren schuin in drie plakken snijden. Gorgonzola half over peren leggen en walnoten ernaast leggen. Direct serveren. Lekker met stokbrood.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 eetlepel walnootolie
½ citroen
2 eetlepels sinaasappelmarmelade
4 rijpe peren
150 g gorgonzola
12 walnoten
Dit heb je nodig
barbecue
grilltopper