Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, citroensap, olie, knoflook, paprikapoeder en oregano door elkaar kloppen. 500 g vis of groente met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
Griekse marinade vis of groente
5 min. bereiden / 30 min. wachten
5 ingrediënten
- algemeenDe combinatie van olijfolie, citroen en oregano voor vis is een Griekse keukenklassieker. De marinade is ook lekker voor courgette, aubergine, paprika en tomaat.
Gerelateerde recepten
Griekse marinade vis of groente

bijgerecht
1 personen
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Schil van citroen raspen en vrucht uitpersen. In kommetje citroenrasp, citroensap, olie, knoflook, paprikapoeder en oregano door elkaar kloppen. 500 g vis of groente met marinade bestrijken en, afgedekt, minimaal 30 min. en maximaal 2 uur marineren.
algemeen:De combinatie van olijfolie, citroen en oregano voor vis is een Griekse keukenklassieker. De marinade is ook lekker voor courgette, aubergine, paprika en tomaat.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 persoon)
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
1 theelepel paprikapoeder
3 eetlepels verse oregano