Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 min. zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat 1 uur marineren.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de mozzarella in blokjes. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, mozzarella, rucola en de basilicumblaadjes en serveer direct.
Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes
- bereidingstipSpaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.
- variatietipVoeg de overgebleven kappertjes toe aan bijvoorbeeld een aardappelsalade of maak een supersnelle tonijnsalade van 1 blikje uitgelekte tonijn gemengd met 1 el mayonaise en roer er 1 el kappertjes door.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Gerelateerde recepten
Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 min. zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat 1 uur marineren.
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de mozzarella in blokjes. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, mozzarella, rucola en de basilicumblaadjes en serveer direct.
bereidingstip:Spaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.
variatietip:Voeg de overgebleven kappertjes toe aan bijvoorbeeld een aardappelsalade of maak een supersnelle tonijnsalade van 1 blikje uitgelekte tonijn gemengd met 1 el mayonaise en roer er 1 el kappertjes door.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
250 g romaatjes
150 ml olijfolie extra vierge
6 el kappertjes
350 g spaghetti
125 g mozzarella
75 g rucola
15 g verse basilicum