Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes

505 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 1 uur wachten

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaatjes in kleine blokjes. Verwarm de olie op laag vuur in een steelpan. Bak de knoflook 2 min. zachtjes in de olie, zorg dat hij niet gaat kleuren. Neem de pan van het vuur. Voeg de tomaten en de kappertjes toe en laat 1 uur marineren.

  2. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de mozzarella in blokjes. Giet af in een vergiet en meng de warme spaghetti met het tomatenmengsel, mozzarella, rucola en de basilicumblaadjes en serveer direct.

  • bereidingstipSpaghetti gaat goed samen met zowel iets dunnere als wat dikkere sauzen en sauzen op basis van olijfolie. Het is lekker om wat kookvocht toe te voegen zodat de spaghetti sappig blijft.
  • variatietipVoeg de overgebleven kappertjes toe aan bijvoorbeeld een aardappelsalade of maak een supersnelle tonijnsalade van 1 blikje uitgelekte tonijn gemengd met 1 el mayonaise en roer er 1 el kappertjes door.
  • Knoflook snijden

    Instructievideo - 00:57 min.

Spaghetti met tomaat, rucola en kappertjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig