Verhit 1/9 van de olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. op laag vuur lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer. Voeg de helft van het basilicum, wat peper en eventueel zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor.
Pers de citroen uit. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout en het citroensap. Doe de tomaten in een ruime kom en druk ze plat met de achterkant van een lepel.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto. Voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg gerecht krijgt. Bestrooi met de rest van het basilicum en de rest van de kaas. Serveer direct.
Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes
Spaghetti Alla Trapanese is een pasta met een pesto volgens een oud recept uit Trapani. Een echte klassieker!
- combinatietipLekker met gegrilde kiphaasjes en een groene salade.
- algemeenU kunt de pesto 1 dag van tevoren bereiden. Kook de pasta vlak voor het serveren.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Gerelateerde recepten
Spaghetti Alla Trapanese met amandelpesto en romaatjes
Spaghetti Alla Trapanese is een pasta met een pesto volgens een oud recept uit Trapani. Een echte klassieker!

bijgerecht
4 personen
820 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit 1/9 van de olie in een koekenpan en bak de amandelen in 3 min. op laag vuur lichtbruin. Schep regelmatig om. Laat afkoelen.
Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Doe de amandelen en knoflook in de vijzel of het bakje van de staafmixer. Voeg de helft van het basilicum, wat peper en eventueel zout toe en vijzel of maal grof. Roer de rest van de olie erdoor.
Pers de citroen uit. Meng de amandelpesto met de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en eventueel zout en het citroensap. Doe de tomaten in een ruime kom en druk ze plat met de achterkant van een lepel.
Giet de spaghetti af en vang een kopje kookvocht op. Meng de spaghetti met de tomaten en pesto. Voeg zoveel kookvocht toe tot je een smeuïg gerecht krijgt. Bestrooi met de rest van het basilicum en de rest van de kaas. Serveer direct.
combinatietip:Lekker met gegrilde kiphaasjes en een groene salade.
algemeen:U kunt de pesto 1 dag van tevoren bereiden. Kook de pasta vlak voor het serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
9 el Italiaanse olijfolie extra vierge
95 g blanke garneeramandelen
300 g spaghetti
1 teen knoflook
15 g verse basilicum
1 citroen
75 g Parmigiano Reggiano
500 g romaatjes
Dit heb je nodig
vijzel of staafmixer