Pasta met zelfgemaakte pesto
bewaar
bewaar

Pasta met zelfgemaakte pesto

20 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ⅓ van de kaas. Maal de pijnboompitten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.

combinatietipVoor een rijkere pasta kun je 200 g gekookte aardappelblokjes en 250 g gebroken sperziebonen toevoegen.

Pesto maken

Instructievideo - 04:35 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pasta met zelfgemaakte pesto

Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig