Pasta met zelfgemaakte pesto
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ⅓ van de kaas. Maal de pijnboompitten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.
Pesto maken
Instructievideo - 04:35 min.
Pasta met zelfgemaakte pesto
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_029492_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Rasp ⅓ van de kaas. Maal de pijnboompitten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg het basilicum en de olie toe en maal kort tot pesto. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de pesto en 2-3 el kookvocht toe aan de pasta en schep om. Voeg eventueel wat extra kookvocht toe om de pasta smeuïger te maken. Rasp de rest van de kaas erover en serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)300 g spaghetti
2 el pijnboompitten
75 g Parmigiano Reggiano
1 teen knoflook
30 g verse basilicum
6 el olijfolie extra vierge
Dit heb je nodig
keukenmachine