Snijd de pompoen in stukken van ca. 4 cm, verwijder draden en zaden en schil de stukken eventueel. Fruit in een braadpan de uien in 2 el olie, schep de stukken pompoen erbij en roerbak ze gaar in ca. 10 minuten. Schenk de sugo Isolana erbij, voeg eventueel wat water toe als het te dik is en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Dek de pan af en stoof het gerecht, zonder koken, nog ca. 5 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en meng er de rest van de olie door. Verdeel de pasta over 4 borden. Breng de pompoensaus op smaak met zout en peper en schep de saus op de pasta in de borden. Verkruimel de geitenkaas erover.
- algemeenDe schil van de kleine oranje pompoen wordt door het stoven zacht. De pompoen hoeft dus niet geschild te worden.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Gerelateerde recepten
Pasta met kruidige pompoensaus en geitenkaas

hoofdgerecht
4 personen
515 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de pompoen in stukken van ca. 4 cm, verwijder draden en zaden en schil de stukken eventueel. Fruit in een braadpan de uien in 2 el olie, schep de stukken pompoen erbij en roerbak ze gaar in ca. 10 minuten. Schenk de sugo Isolana erbij, voeg eventueel wat water toe als het te dik is en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Dek de pan af en stoof het gerecht, zonder koken, nog ca. 5 minuten. Voeg de laatste 3 minuten de tuinerwten toe. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet ze af en meng er de rest van de olie door. Verdeel de pasta over 4 borden. Breng de pompoensaus op smaak met zout en peper en schep de saus op de pasta in de borden. Verkruimel de geitenkaas erover.
algemeen:De schil van de kleine oranje pompoen wordt door het stoven zacht. De pompoen hoeft dus niet geschild te worden.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g verse pompoen
2 uien
3 el traditionele olijfolie
1 pot pastasaus
½ pak tuinerwten
300 g penne
150 g zachte geitenkaas 55+