Pompoensoep met basilicum

Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?

135 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en schil de parten met een scherp mes. Snijd het vruchtvlees in stukken. Was de prei en snijd in dunne ringen.

  2. Verhit de boter in een (soep)pan en fruit de kerrie 30 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pompoen en prei toe en bak al omscheppend 5 min. Voeg de wijn, het water en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 min. zachtjes koken.

  3. Neem de soeppan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Snijd het basilicum in reepjes. Roer de crème fraîche door de soep en breng op smaak met peper. Verdeel over kommen en bestrooi met het basilicum.

  • algemeenFan van biologisch en basilicum? Koop dan in de winkel de AH Biologisch Basilicum in een pot!
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?
  • Pompoensoep maken

    Instructievideo - 02:27 min.

Pompoensoep met basilicum

Als je het over comfort food hebt, heb je het over pompoensoep. Toch?

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig