Verwarm de olie in een pan en laat de uien op laag vuur in 1 uur zacht worden. Voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 8 vierkantjes uit het pizzadeeg. Verdeel de uien over de deegvierkantjes en bak de taartjes in de oven in 15 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen de entrecotes met tijm en peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes.
Verdeel het vlees over de uientaartjes, bestrooi eventueel met peper en serveer direct.
Tartelette met uien en entrecote
- bewaartipJe kunt de uientaartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de entrecotes vlak voor het serveren en beleg de taartjes ermee.
- algemeenVoor een supersnel Italiaans bijgerecht: schenk de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg over 500 g beetgaar gekookte sperziebonen en verdeel er 2 el zwarte olijven zonder pit over.
Gerelateerde recepten
Tartelette met uien en entrecote

hoofdgerecht
8 personen
300 kcal
30 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de olie in een pan en laat de uien op laag vuur in 1 uur zacht worden. Voeg peper en zout toe. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd 8 vierkantjes uit het pizzadeeg. Verdeel de uien over de deegvierkantjes en bak de taartjes in de oven in 15 min. goudbruin. Bestrooi ondertussen de entrecotes met tijm en peper en zout.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het vlees op hoog vuur 2 min. Keer halverwege. Laat afkoelen. Snijd het randje vet van de entrecotes en snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes.
Verdeel het vlees over de uientaartjes, bestrooi eventueel met peper en serveer direct.
bewaartip:Je kunt de uientaartjes maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak de entrecotes vlak voor het serveren en beleg de taartjes ermee.
algemeen:Voor een supersnel Italiaans bijgerecht: schenk de tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg over 500 g beetgaar gekookte sperziebonen en verdeel er 2 el zwarte olijven zonder pit over.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
5 el traditionele olijfolie
750 g zoete uien
1 pizzadeeg met tomatensaus
2 entrecotes
1 el gedroogde tijm