Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.
Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.
Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Roer vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes) door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Tomaten-courgettesoep
Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.
- combinatietipLekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.
- bewaartipBewaar tomaten liefst buiten de koelkast, op een koele plaats. Zo behouden ze langer hun heerlijke smaak.
Gerelateerde recepten
Tomaten-courgettesoep
Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.

hoofdgerecht
4 personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.
Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.
Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Roer vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes) door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.
bewaartip:Bewaar tomaten liefst buiten de koelkast, op een koele plaats. Zo behouden ze langer hun heerlijke smaak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 ui
2 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
4 el koelverse tapenade van zongedroogde tomaten
1 courgette
1 groentebouillonblokje
3 bosuien