Tomaten-courgettesoep

Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.

165 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de ui in halve ringen. Verwarm de olie in een soeppan en bak de ui 3 min. Voeg de tomatenblokjes en een extra blik water per 2 blikken tomatenblokjes toe.

  2. Roer de tapenade erdoor en breng tegen de kook aan.

  3. Voeg het bouillontablet en de courgette (in blokjes) toe aan de soep en kook 4 min. tot de courgette beetgaar is. Roer vlak voor het serveren de bosui (in ringetjes) door de soep. Breng op smaak met peper en zout.

  • combinatietipLekker met geroosterd brood met ricotta (verse kaas) en basilicum.
  • bewaartipBewaar tomaten liefst buiten de koelkast, op een koele plaats. Zo behouden ze langer hun heerlijke smaak.

Tomaten-courgettesoep

Niets zo lekker als zelfgemaakte soep. Deze variant zit boordevol groenten.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig