Gesmoord varkensvlees
Aan de slag
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Bosuitjes in stukjes van 2 cm snijden. Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken. Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken. Bosui, tomaat, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Serveren met rijst en sperziebonen of komkommersalade.
Gesmoord varkensvlees
![recipe](https://static.ah.nl/static/recepten/img_044170_612x450_JPG.jpg)
hoofdgerecht
null personen
235 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Bosuitjes in stukjes van 2 cm snijden. Vlees in dunne plakjes (dwars op de draad) snijden. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend fruiten tot het lekker gaat ruiken. Plakjes vlees toevoegen en ca. 3 minuten roerbakken. Bosui, tomaat, ketjap en 1 dl water erdoor scheppen en vlees in nog ca. 10 minuten zachtjes gaar sudderen. Op smaak brengen met peper en nootmuskaat. Serveren met rijst en sperziebonen of komkommersalade.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://mijn.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van personen)2 tomaten
3 bosuitjes
400 g hamlappen
2 el olie
3½ el Balinese kruidenpasta
4 el ketjap manis
0 peper
0 nootmuskaat