Doe de azijn en 100 ml water in een pan. Voeg de suiker, peperkorrels en koriander toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
Voeg de ui, winterpeen, dille en haring toe aan de afgekoelde azijn. Schep alles in de weckpot, zet in de koelkast en laat minimaal 1 nacht staan. Serveer met roggebrood.
Gemarineerde haring met roggebrood
- algemeenU kunt dit gerecht maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. De smaken kunnen dan goed intrekken.
Gerelateerde recepten
Gemarineerde haring met roggebrood

hoofdgerecht
4 personen
270 kcal
20 min. bereiden
8 uur wachten
Aan de slag
Doe de azijn en 100 ml water in een pan. Voeg de suiker, peperkorrels en koriander toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
Voeg de ui, winterpeen, dille en haring toe aan de afgekoelde azijn. Schep alles in de weckpot, zet in de koelkast en laat minimaal 1 nacht staan. Serveer met roggebrood.
algemeen:U kunt dit gerecht maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. De smaken kunnen dan goed intrekken.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 ml wittewijnazijn
1 el suiker
1 el peperkorrels
1 el gemalen koriander
1 rode ui
250 g winterpeen
4 takjes dille
4 Hollandse nieuwe haringen
4 sneetjes Brabants roggebrood
Dit heb je nodig
1 weckpot (inhoud 1 liter), uitgekookt