Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de chinese roerbak mix en fruit 5 min. Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.
Snijd de kipfilet in reepjes. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.
Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.
Maaltijdpindasoep
Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie.
- bereidingstipJe kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.
Ui fruiten
Instructievideo - 00:31 min.
Gerelateerde recepten
Maaltijdpindasoep
Goedgevuld met veel oosterse groenten en mie.

hoofdgerecht
4 personen
490 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de ui in parten. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de chinese roerbak mix en fruit 5 min. Voeg de basis voor kippensoep toe. Verdun met water volgens de aanwijzingen op de pot.
Snijd de kipfilet in reepjes. Roer de pindakaas erdoor. Voeg de kipfilet toe en breng al roerend aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook de soep al roerend ca. 10 min. totdat de boontjes gaar zijn.
Verdeel de mienestjes over de soepkommen. Schep de pindasoep erover.
bereidingstip:Je kunt de soep maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf al roerend op laag vuur op. Kook de mienestjes vlak voor het serveren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g mienestjes
1 ui
1 el traditionele olijfolie
400 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
485 ml basis voor kippensoep
180 g kipfilet
100 g pindakaas
250 g koelverse gebroken sperziebonen