Kip teriyaki & sesamboontjes

555 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter het sesamzaad in ca. 2-3 min. lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Doe de bevroren sperziebonen met een bodempje water in de magnetronschaal. Dek af met magnetronfolie. Stoom de bonen in de magnetron op 700 watt in 13 min. beetgaar.

  3. Verhit ondertussen de olie in de koekenpan en bak de kip in 6-8 min. bruin en gaar. Schenk de teriyakisaus erbij en verwarm al omscheppend nog 1 min. Voeg naar smaak peper toe.

  4. Giet de sperziebonen af en schep het sesamzaad erdoor. Breng op smaak met zout. Verdeel de rijst met de kip teriyaki over 4 diepe kommen. Serveer met de sesamboontjes.

  • algemeenEen dagje geen vlees? Vervang de kipfilet dan door tofu-roerbakreepjes (biologisch).

Kip teriyaki & sesamboontjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig