Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de runderreepjes om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien en de spitskool 5 min. Voeg het kerriepoeder en de rest van de sambal- saus toe en roerbak 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook.
Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes en de jus.
- algemeenGeef kroepoek bij dit gerecht: lekker, én het verzacht de pittige smaak van de runderreepjes.
Gerelateerde recepten
Pikante runderreepjes met gebakken rijst

hoofdgerecht
4 personen
460 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang het kookvocht op. Schep de runderreepjes om met 1 el olie, 1 tl sambalsaus en de knoflook.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de uien en de spitskool 5 min. Voeg het kerriepoeder en de rest van de sambal- saus toe en roerbak 1 min. Voeg de rijst toe en roerbak 4 min. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en roerbak de gemarineerde runderreepjes op hoog vuur 4 min. Schenk er 150 ml kookvocht van de rijst bij en breng dit aan de kook.
Schep de gebakken rijst op 4 borden. Serveer met de pikante runderreepjes en de jus.
algemeen:Geef kroepoek bij dit gerecht: lekker, én het verzacht de pittige smaak van de runderreepjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g witte rijst
1 schaal runderreepjes naturel
3 el olie
2 tl sambal
1 teen knoflook
2 uien
1 spitskool
1 el kerriepoeder