Surf- en turfspiesjes

325 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Steek de barbecue aan. Pel de garnalen en rijg op 4 satéstokjes ieder 5 stuks. Snijd de ananas in zeer kleine blokjes. Meng de blokjes ananas met het basilicum, de bosui, 2 el olie en peper en zout naar smaak. Laat ca. 15 min. staan. Snijd ondertussen het vlees in 8 gelijke stukken en snijd die doormidden. Rijg op elk van de resterende satéstokjes steeds om en om 4 stukken vlees en 3 parten ui. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de vleesspiesjes rondom in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Gril de garnalenspiesjes in ca. 5 min. gaar. Leg op elk bord een vleesspies en een garnalenspies. Serveer met het ananasmengsel. Lekker met pasta en botersla.

  • Garnalen pellen

    Instructievideo - 00:36 min.

Surf- en turfspiesjes

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig