Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de mais, courgette en champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met de ketchup, ketjap en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal of de schaaltjes.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.
Bak de schotel in het midden van de oven 20 min.
Gehakt-courgetteschotel met mais
- algemeenU kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag van serveren stap 3.
- algemeenVoor een extra krokant en smaakvol laagje kunt u de ovenschotel voor het bakken bestrooien met 3 el paneermeel en 75 g geraspte kaas.
Gerelateerde recepten
Gehakt-courgetteschotel met mais

hoofdgerecht
4 personen
425 kcal
20 min. bereiden
20 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan en bak het gehakt 2 min. Voeg de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de mais, courgette en champignons toe en bak 5 min. Breng op smaak met de ketchup, ketjap en peper en zout. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal of de schaaltjes.
Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de puree over het gehaktmengsel.
Bak de schotel in het midden van de oven 20 min.
algemeen:U kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden tot aan stap 3. Bewaar afgedekt in de koelkast. Volg op de dag van serveren stap 3.
algemeen:Voor een extra krokant en smaakvol laagje kunt u de ovenschotel voor het bakken bestrooien met 3 el paneermeel en 75 g geraspte kaas.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g gehakt half-om-half
1 ui
1 blikje maiskorrels
1 courgette
1 bakje champignons
2 el ketchup
3 el ketjap manis
2 zakjes aardappelpuree
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm) of 4 eenpersoonsovenschaaltjes