Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees zo veel mogelijk in zijn geheel met een lepel uit de schil en snijd in parten. Besprenkel met het citroensap. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Schep de olie, de peterselie en de koriander erdoor. Breng op smaak met peper. Schep de salade in een kom of op een schaal en bestrooi met de macadamianoten. Lekker bij vis of kip.
- algemeenKoriander is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Thaise keuken. Ook lekker door een rauwkostsalade.
- algemeenSnijd de rest van de peterselie fijn en meng door 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur) voor een snelle kruidenboter.
Gerelateerde recepten
Avocadosalade met macadamianoten

bijgerecht
4 personen
260 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Schep het vruchtvlees zo veel mogelijk in zijn geheel met een lepel uit de schil en snijd in parten. Besprenkel met het citroensap. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe. Schep de olie, de peterselie en de koriander erdoor. Breng op smaak met peper. Schep de salade in een kom of op een schaal en bestrooi met de macadamianoten. Lekker bij vis of kip.
algemeen:Koriander is een kruid dat veel gebruikt wordt in de Thaise keuken. Ook lekker door een rauwkostsalade.
algemeen:Snijd de rest van de peterselie fijn en meng door 50 g gezouten boter (op kamertemperatuur) voor een snelle kruidenboter.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 avocado's
½ citroen
3 trostomaten
2 el olijfolie
½ bakje bladpeterselie
½ bakje koriander
50 g gezouten macadamianoten