Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg en prik met een vork in de deegbodem.
Laat de tonijn uitlekken en vang de tonijnolie op. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en fruit de uien 3 min. Voeg de tonijn, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend 2 min. Schep in de bakvorm. Snijd de courgette en tomaat in plakjes en verdeel over de bakvorm. Bestrijk de bovenkant met de rest van de tonijnolie en verdeel de rest van de knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden erover.
Bak de taart onder in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer naar keuze warm of koud.
Groentetaart met tonijn
Warm of koud, deze taart is altijd lekker en met het tomatenrood en courgettegroen ook nog eens een blikvanger.
- bereidingstipStrooi voor het bakken nog 50 g pijnboompitten over de taart. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.
Bakken met bladerdeeg
Instructievideo - 02:21 min.
Gerelateerde recepten
Groentetaart met tonijn
Warm of koud, deze taart is altijd lekker en met het tomatenrood en courgettegroen ook nog eens een blikvanger.

hoofdgerecht
4 personen
505 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Bekleed de bakvorm met bakpapier en vervolgens met het deeg en prik met een vork in de deegbodem.
Laat de tonijn uitlekken en vang de tonijnolie op. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el tonijnolie in een koekenpan en fruit de uien 3 min. Voeg de tonijn, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend 2 min. Schep in de bakvorm. Snijd de courgette en tomaat in plakjes en verdeel over de bakvorm. Bestrijk de bovenkant met de rest van de tonijnolie en verdeel de rest van de knoflook en de rest van de Italiaanse kruiden erover.
Bak de taart onder in de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Serveer naar keuze warm of koud.
bereidingstip:Strooi voor het bakken nog 50 g pijnboompitten over de taart. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
8 plakjes diepvries bladerdeeg
320 g tonijnstukken in olijfolie
2 uien
2 tenen knoflook
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 courgette
4 tomaten
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)