Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een lepel. Laat 10 min. zacht koken.
Voeg de tonijn met het vocht toe, roer met een vork los en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met volkoren penne (pasta) en een salade van gegrilde courgette met pijnboompitten.
- algemeenVariatietip: Voeg voor extra pit 2 el gesneden olijven en 2 el kappertjes toe.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Gerelateerde recepten
Tomaten-tonijnsaus

bijgerecht
8 personen
105 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een ruime pan en bak de ui en bleekselderij 5 min. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 min. Voeg de tomaten toe en druk ze stuk met een lepel. Laat 10 min. zacht koken.
Voeg de tonijn met het vocht toe, roer met een vork los en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met volkoren penne (pasta) en een salade van gegrilde courgette met pijnboompitten.
algemeen:Variatietip: Voeg voor extra pit 2 el gesneden olijven en 2 el kappertjes toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
2 el olijfolie
2 uien
3 stengels bleekselderij
4 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten
2 blikjes tonijn