Tomaten-roomsaus

170 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat uit blik toe. Kook 5 min. op laag vuur. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Laat even afkoelen.

  2. Voeg de room en bouillontabletten toe. Zet de pan weer op het vuur, breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken op laag vuur. Voeg de verse tomaat toe en breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  • algemeenLekker met tagliatelle en een salade van rucola en cherry tomaten.
  • algemeenVariatietip: Voeg voor een Italiaans accent 1 potje pesto (duopak 2 x 90 g) aan de saus toe.

Tomaten-roomsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig