Tomaten-kipsaus

165 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm 2 el olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 5 min. op laag vuur. Voeg 200 ml water toe en pureer de saus met de staafmixer. Voeg de tuinerwten toe en kook op laag vuur nog 4 min.

  2. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kip met de kruiden 2 min. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

  • algemeenLekker met farfalle (pasta), tuinbonen en wat kort gebakken ontbijtspek.
  • algemeenVariatietip: Geef de saus een frisse smaak door hem te bestrooien met verse munt en bosuiringetjes.

Tomaten-kipsaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig