Verwarm 2 el olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 5 min. op laag vuur. Voeg 200 ml water toe en pureer de saus met de staafmixer. Voeg de tuinerwten toe en kook op laag vuur nog 4 min.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kip met de kruiden 2 min. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
- algemeenLekker met farfalle (pasta), tuinbonen en wat kort gebakken ontbijtspek.
- algemeenVariatietip: Geef de saus een frisse smaak door hem te bestrooien met verse munt en bosuiringetjes.
Gerelateerde recepten
Tomaten-kipsaus

bijgerecht
8 personen
165 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm 2 el olie in een ruime pan en bak de knoflook 1 min. Voeg de tomaat toe en kook 5 min. op laag vuur. Voeg 200 ml water toe en pureer de saus met de staafmixer. Voeg de tuinerwten toe en kook op laag vuur nog 4 min.
Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak de kip met de kruiden 2 min. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout. U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
algemeen:Lekker met farfalle (pasta), tuinbonen en wat kort gebakken ontbijtspek.
algemeen:Variatietip: Geef de saus een frisse smaak door hem te bestrooien met verse munt en bosuiringetjes.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
4 el olijfolie
4 tenen knoflook
2 blikken gepelde tomaten
1 pak tuinerwten
175 g kipfilet
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
staafmixer