Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes en de tapenade toe en breng aan de kook.
Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg in de tomatensaus. Stoof met de deksel op de pan in 8-10 min. op laag vuur gaar.
Schep de pasta op 4 borden en verdeel er de kabeljauwfilet over. Roer de tijm met peper en zout naar smaak door de tomatensaus en schep over de kabeljauwfilet.
Kabeljauwfilet in mediterrane tomatensaus
Omdat de vis wordt gestoofd in de tomatensaus, is hij heerlijk zacht en vol van smaak.
- bereidingstipGebruik de rest van de tapenade van zongedroogde tomaten als tomatenpuree. Lekker in soepen, vlees- en pastasauzen, én lekker op brood in plaats van boter!
Kabeljauwfilet in mediterrane tomatensaus
Omdat de vis wordt gestoofd in de tomatensaus, is hij heerlijk zacht en vol van smaak.

hoofdgerecht
4 personen
475 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes en de tapenade toe en breng aan de kook.
Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg in de tomatensaus. Stoof met de deksel op de pan in 8-10 min. op laag vuur gaar.
Schep de pasta op 4 borden en verdeel er de kabeljauwfilet over. Roer de tijm met peper en zout naar smaak door de tomatensaus en schep over de kabeljauwfilet.
bereidingstip:Gebruik de rest van de tapenade van zongedroogde tomaten als tomatenpuree. Lekker in soepen, vlees- en pastasauzen, én lekker op brood in plaats van boter!
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g tagliatelle
1 ui
2 tenen knoflook
1 el traditionele olijfolie
800 g tomatenblokjes
70 g tapenade tomaat zongedroogd
300 g diepvries kabeljauwfilets
1 tl gedroogde tijm