Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Kook ze 2 min. in water met zout. Giet af en spoel onder de kraan tot ze koud zijn. Droog ze op een schone theedoek of met keukenpapier. Schrap met een mes het vel van de bieten. Snijd in dunne parten.
Maak in een schaal een dressing van de olie, de azijn en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten toe en schep om. Verdeel de salade over 4 borden en verbrokkel de kaas erover.
- algemeenU kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden. Voeg de kaas vlak voor serveren toe.
Gerelateerde recepten
Salade van bieten, wortel en kaas

bijgerecht
4 personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de wortels in de lengte in kwarten. Kook ze 2 min. in water met zout. Giet af en spoel onder de kraan tot ze koud zijn. Droog ze op een schone theedoek of met keukenpapier. Schrap met een mes het vel van de bieten. Snijd in dunne parten.
Maak in een schaal een dressing van de olie, de azijn en peper en zout naar smaak. Voeg de groenten toe en schep om. Verdeel de salade over 4 borden en verbrokkel de kaas erover.
algemeen:U kunt deze salade 1 dag van tevoren bereiden. Voeg de kaas vlak voor serveren toe.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 bos peen
4 gekookte bieten
6 el olijfolie extra vierge
3 el rodewijnazijn
150 g zachte geitenkaas